Ο Ιδρυτής της GGCC

Σταύρος Σταυρόπουλος

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος έχει ιδρύσει από το 2021 την εταιρεία Greek Global Culture Cooperation, η οποία ασχολείται με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων κτλ.

Έχει σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο Διοικητικών Επιστημών με ειδίκευση στην Πολιτιστική διαχείριση. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε θέματα διεύθυνσης προσωπικού, πρώτων βοηθειών, πυρασφάλειας, διαπραγματεύσεων κ.α.

Από το 2009 είναι οικονομικός και διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Το 2023 συνεργάσθηκε με την "Ελευσίς 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" ως σύμβουλος διαχείρισης χώρων και κοινού.
Την περίοδο 1999-2016 εργάσθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με αντικείμενο τη διαχείριση του κοινού καθώς και τη λειτουργία των ηχοφωτιστικών θεαμάτων «Ήχος και Φως», ενώ το 2016 συνέλαβε την ιδέα και ανέλαβε την οργάνωση παραγωγής του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».
Το 2003 εργάσθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Προεδρίας στην Ε.Ε., ως στέλεχος υψηλής ευθύνης του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας με αντικείμενο τη διοργάνωση των συναντήσεων των αρχηγών κρατών και των υπουργικών συμβουλίων (Σύνοδοι κορυφής, Άτυπα συμβούλια Υπουργών Εξωτερικών κτλ).
Την περίοδο 2005-2007 υπήρξε σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Επικοινωνίας σε πολιτιστικά θέματα ενώ ανέλαβε και γενικός συντονιστής της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Υπουργείου Τύπου στη σημερινή του έδρα.
Την περίοδο 2007-2009 υπήρξε σύμβουλος του πολιτιστικού κέντρου των σχολείων ACS (American Community Schools).

Παράλληλα είναι δάσκαλος παραδοσιακών χορών στο Λύκειον των Ελληνίδων, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα διαχείρισης κοινού και οργάνωσης εκδηλώσεων στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του ΣΕΒ, ενώ είναι και εξωτερικός συνεργάτης, εμπειρογνώμονας και εκπαιδευτής της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Τέλος από τον Οκτώβριο του 2023 είναι τακτικός συνεργάτης του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων με αντικείμενο την Διοργάνωση Εκδηλώσεων.


Είναι παντρεμένος με την Κλεοπάτρα Κούτρα και πατέρας δύο παιδιών.