Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα Ιστορίας της Τέχνης για παιδιά και ενήλικες.
Έχει εργασθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα Ιστορίας της Τέχνης και έχει πραγματοποιήσει το εισαγωγικό σεμινάριο με τίτλο «Δυναμικές γυναίκες της τέχνης» (2020) με θέμα το έργο γυναικών εικαστικών του 20ου και 21ου αιώνα. Από πολύ νέα, έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς στον τομέα της εξυπηρέτησης επισκεπτών και θεατών, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, η Athens Biennale, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2017 έκανε την πρακτική της άσκηση, μέσω του προγράμματος Erasmus Placement στο Museu Picasso στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της οποίας συνεργάστηκε στενά με τον διευθυντή του μουσείου στο τμήμα έρευνας και αρχείου, ενώ συνέβαλε στην έρευνα για την έκθεση Η Κουζίνα του Πικάσο.
Παράλληλα μέσα από συνεργασίες, όπως με τον Χριστόφορο Μαρίνο και την Α.Σ.Κ.Τ. για την έκθεση "Απόφοιτοι 2011-2012", την Documenta14 και τη γκαλερί State of Concept, απέκτησε σημαντική εμπειρία στην επιμέλεια εκθέσεων και τη σύγχρονη τέχνη. Έχει ολοκληρώσει επιμορφώσεις, όπως το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ Μουσείο και Παιδί, τα Massive Open Online Courses του Museum Sector Alliance (Mu.SA Project) Essential Digital Skills for Museum Professionals και το εννιάμηνο πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης και κατάρτισης Θεραπεία μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει συμμετάσχει στο ανθρωπολογικό-καλλιτεχνικό εργαστήριο Learning from documenta (2017) και τμήμα της εργασίας της στο πλαίσιο αυτού έχει δημοσιευθεί στο ανθρωπολογικό περιοδικό Field Journal (2021). Ασχολείται επίσης, με την μελέτη της Ψυχαναλυτικής Θεωρίας και έχει συμμετάσχει στο σεμινάριο Εισαγωγή στη Φροϋδική θεωρία και στην ομάδα μελέτης κειμένων των Ψυχαναλυτικών Σεμιναρίων.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από τη διεπιστημονικότητα στην τέχνη, τη συνομιλία αυτής με την ανθρωπολογία και την ψυχανάλυση.
Διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε γαλλόφωνους και αγγλόφωνους, κάνει καλλιτεχνικές ξεναγήσεις σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και δημιουργική απασχόληση σε (γαλλόφωνα και αγγλόφωνα) παιδιά σε συνεργασία με την εταιρεία Livin’ Lovin’ (it in Athens).
Τέλος ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, μεγάλωσε στην Αθήνα, μεταφράζει και γράφει ιστορίες για παιδιά.
H Δήμητρα Γιαγκουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Στο πλαίσιο των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2020) και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2019).
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, παρακολούθησε το σεμινάριο «Οι σχέσεις Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας στον Samuel Beckett» από το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών (Απρίλιος-Ιούνιος 2021). Έχει παρακολουθήσει επίσης, το μονοετές σεμινάριο Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας (2018) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Ασχολείται από μικρή με τα εικαστικά. Το 2015 παρακολούθησε το μονοετές σεμινάριο σκίτσου στη σχολή «Ορνεράκης Εφαρμοσμένες Τέχνες» και το 2020 παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου (χρώμα, κάρβουνο, μικτές τεχνικές) στο εργαστήριο σχεδίου του Παναγιώτη Μπελντέκου.
Ασχολείται επίσης, με τη μουσική από το 2010, και ειδικά με την κιθάρα. Από το 2010 ως το 2014 διδάχθηκε κιθάρα στο ωδείο «Ελεγεία». Το 2016-17 παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής (Σολφέζ, Dictée, Αρμονία) στο ωδείο “Opera”. Μέχρι σήμερα διδάσκεται κατ' οίκον μαθήματα κλασικής κιθάρας και βρίσκεται στο επίπεδο της μέσης τάξης. Ασχολείται πειραματικά με τη σύνθεση μουσικών συνόλων και ηχοτοπίων (αρμόνιο και κιθάρα) και την ηλεκτρονική επεξεργασία τους.
Μεταξύ των ετών 2016 ως 2019 συμμετείχε στην θεατρική ομάδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ως ηθοποιός, ενώ το 2018 παρακολούθησε το σεμινάριο «Ηθοποιός-Δημιουργός» του Αργύρη Πανταζάρα. Παράλληλα, συμμετείχε ως ηθοποιός και σκηνογράφος σε θεατρική παράσταση με σκηνοθέτιδα την Βασιλική Δέλιου (2017-18).
Ο Χρήστος Καρανάτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Είναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου με βαθμό Άριστα (Bachelor’s Honours Degree) από το Πανεπιστήμιο του Glamorgan (University of South Wales σήμερα) στα πεδία του Θεάτρου (κατεύθυνση Υποκριτικής), του Κινηματογράφου και της Δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακού τίτλου (Master’s Degree) στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και τη σύγχρονη περφόρμανς (κατεύθυνση Σκηνοθεσίας) από το Royal Holloway College, University of London. Συμμετείχε δύο φορές ως ηθοποιός στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (Searching for Europa-1998, The Dybbuk-2002), σε περιοδεία της παράστασης The Dybbuk στην Ουαλία και την Αγγλία (2002) και στις παραστάσεις The Glorious White Stuff (2002) στην Ουαλία και Βάκχες στο Λονδίνο (2003). Ως σκηνοθέτης και συγγραφέας διασκεύασε για τη θεατρική σκηνή τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη (2002) και τη Μήδεια (Ευριπίδης, Seneca, Pasolini, Lars von Trier) (2003) στα αγγλικά. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται στον ξενόγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό του 9.84 ενώ συμμετείχε και στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων ως εθελοντής-ερμηνευτής. Παράλληλα από το 2012 συνεργάζεται και με τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα CNN, BBC την εφημερίδα Washington Post και το ραδιοφωνικό σταθμό NPR ως μεταφραστής και βοηθός παραγωγής. Η ενασχόληση του με το θέατρο συνεχίστηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, τη σκηνοθεσία ερασιτεχνικών ομάδων, την εκπαίδευση νέων σπουδαστών δραματικής σχολής, τη διδασκαλία υποκριτικής στα αγγλικά σε παιδιά και εφήβους ενώ συνεργάστηκε ως κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου με τα site maga.gr, Greek Play Project, artplay.gr.
Στην Αθήνα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις Η γυναίκα που δραπέτευσε από το μήνυμα, (2012) Crush (2017-2018), Οι καρδιές στις φλόγες (2019), Γύρνα με στο Hollywood (2019) ενώ έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις 1945 (2018) και Σκοτσέζικο Ντους (2019) στο θεατρικό αναλόγιο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Η παράσταση Crush ήταν υποψήφια στα Queer Theatre Awards 2018 για δύο βραβεία ενώ επιλέχθηκε να παρουσιαστεί το 2018 σε Φεστιβάλ Μονολόγων στη Νέα Υόρκη.
Ως βοηθός παραγωγής έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το BFI London Film Festival, τη Sydney Biennale, το BBC, το περιοδικό THE FACE, το London Fashion Week και την BAC Films (συμπαραγωγό ταινιών όπως Mulholland Drive, The Pianist, The Crying Game, Kids, κ.ά.) Από το 2020 συνεργάζεται με τη δραματική σχολή ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ.
©GGCC2021